Meni
Zdrava hrana

Program za izradu torti

Vincinni kore, medene kore, jestivi ukrasi...

Program za izradu torti podrazumeva razne vrste gotovih kora (Vincinni, medene, rozen i beze kore), dekorativne figurice, fondan (beli i u boji), dekor pastu, boje za torte i kolače, sitne jestive ukrase (perlice, zvezdice, ruže itd). Takođe podrazumeva i razne ekstrate i arome, poput vanile, kruške, maline, jabuke i druge.

--- Preporučujemo ---

Torta sa gotovim korama i Plazma keksom

Torta sa gotovim korama i Plazma keksom

Recepti su preuzeti sa stranice Recepti za jela.

Potrebno je:

  • Gotove kore za tortu (preporuka Vincinni žute kore)
  • 300 grama mlevenog Plazma keksa
  • 4 supene kašike šećera u prahu
  • 500 mililitara čokoladnog mleka
  • 500 grama šlaga u prahu sa ukusom slatke pavlake
  • 3 čaše kisele pavlake

Najpre dobro umutite 3 čaše kisele pavlake i 4 supene kašike šećera u prahu. Zatim, tako umućenu mešavinu, sjedinite sa mlevenim keksom i sa malo čokoladnog mleka (onoliko koliko je potrebno da mešavina sastojaka ne bude previše suva i gusta).


Kada ste to uradili, umutite pola kilograma šlaga u prahu sa ukusom slatke pavlake, pridržavajući se uputstva sa kesice. Zatim, i umućen šlag i prethodno pripremljenu mešavinu mlevenog keksa ostalih sastojaka podelite na tri ravnomerne količine.


Nakon toga, uzmite prvu gotovu koru, položite je na podlogu za tortu, a zatim preko nje nanesite prvo trećinu fila sa plazmom, pa zatim i trećinu količine šlaga. Preko toga stavite drugu koru, pa drugu trećinu fila sa plazmom i drugu trećinu šlaga. Preko toga stavite još jednu, ujedno i poslednju preostalu koru, a preko te kore i preostalu trećinu fila i preostalu trećinu šlaga.


Ako želite, između slojeva fila i slojeva šlaga možete dodati i krem bananice, žele bombone ili seckano voće. To će dodatno doprineti bogatstvu i kvalitetu ukusa ove torte. Ipak, čak i ako to ne uradite, torta će nesumljivo biti savršenog ukusa.


Kao i u slučaju pripreme drugih vrsta torti, i u slučaju pripreme ove torte, njeno hlađenje će dodatno doprineti njenom ukusu. Zato, pre nego što isečete i poslužite tortu sa gotovim korama, preporučeno je da je prvo ostavite da bar sat vremena odstoji u frižideru.