Meni
Nezdrava hrana

Konditori

Slatkiši, bombone, čokolade, karamele, lizalice...

Konditorski proizvodi su visokokalorični prehrambeni proizvodi dobijeni obradom ugljenohidratnih sirovina uz dodavanje različitih dodataka. Dobijaju se od tri osnovne sirovine: kakaoa, šećera (i šećernih sirupa) i brašna. Glavni proizvodi ovih sirovina su čokolade i čokoladni proizvodi, bombone i brašnasti proizvodi. U konditorske proizvode spadaju i žvakaće gume, kao i proizvodi sa smanjenom kalorijskom vrednošću. Kod ovih proizvoda šećer je delimično ili potpuno zamenjen sa prirodnim ili veštačkim zaslađivačima.


U bombone se ubrajaju tvrde bombone, karamele, gumene bombone, žele bombone i žele proizvodi, lizalice, penasti proizvodi, marcipan i drugi. Ova grupa proizvoda se dobija od šećernih sirovina uz dodatak voćnih prerađevina, mleka, meda i drugih. Brašnasti proizvodi podrazumevaju keks, čajna peciva, vafel peciva, biskvite, medenjake i industrijske kolače. Dobijaju se mešanjem, oblikovanjem i pečenjem smese brašna, šećera i ulja uz dodatak mleka, jaja, meda, začina, aroma, mirisa i boja.

--- ROBNE MARKE U NAŠOJ PONUDI ---